Tarihçe

Bilgisayar Programcılığı Programı, ülke sanayisinin özellikle yazılım alanında ihtiyaç duyduğu ara eleman ihtiyacının karşılanabilmesi amacıyla 1988 yılında öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Programımız Yüksek Öğretim Kurulu'nun 23 Ocak 1991 tarihli kararı ile Marmara Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde kurulan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’na bağlanmış olup, öğretim süresi 2 yıldır ve “Bilgisayar Programcılığı Teknikeri” ünvanlıyla mezun vermektedir.

Bilgisayar Programcılığı Programı Birinci ve İkinci Öğretimi, 2011-2012 Öğretim yılından itibaren Bilgisayar Teknolojileri Bölümü altına hizmet vermeye başlamış ve devam eden bu yapıya 2012-2013 öğretim yılından itibaren Uzaktan Eğitim programı da eklenmiştir.

Bu sayfa Computer Programming tarafından en son 09.12.2015 20:42:35 tarihinde güncellenmiştir.